Marina Eforie gazduieste, in perioada 28 - 30 august 2015, un eveniment de avengura in lumea yachtingului – Regata Callatis 2015,contand ca a doua si ultima etapa a Trofeului Black Sea Sailing, editia a IV-a. Regatta Callatis este organizata de Asociatia Black Sea Sailing in parteneriat cu Clubul Sportiv Black Sea Competition, Clubul Nautic Roman si FAPT Sailing Club, cu sprijinul Marinei Eforie si Sail Adventures.

Trofeul Black Sea Sailing 2015, inclus in Calendarul Competitional stabilit de Federatia Romana de Yachting pentru anul 2015, este organizat de Asociatia Black Sea Sailing. Trofeul Black Sea Sailing se afla la a 4-a editie si este compus din 2 etape * Regatta Poseidon (19-21 iunie) si *Regatta Callatis (28-30 august). Acestea, impreuna cu alte 3 etape – Regatta Regina Maria (29-31 mai), Regatta Life Harbour (24-26 iulie) si Regatta Bricul Mircea (14-17 august) – formeaza Romania Cup 2015 organizata in parteneriat cu Life Harbour si Yacht Club Regal Roman.

Astfel, in perioada 28 - 30 august 2015, emotiile vor fi la cote maxime in Marina Eforie, care pentru trei zile va deveni cel mai important loc de intalnire din lumea yachtingului romanesc. Mai mult, Regatta Callatis se bucura de participare internationala din partea impatimitilor acestui sport. La linia de start sunt asteptate aproximativ 35 de yachturi cu vele si peste 200 de performeri. Competitia se desfasoara conform prescriptiilor ISAF (International Sailing Federation) si ORC (Offshore Racing Congress), ambarcațiunile fiind imparțite in doua clase: Racer si Cruiser.

Regatta Callatis 2015 va debuta vineri, 28 august 2015, in Marina Eforie unde, pe parcursul serii, echipajele sunt asteptate sa participe la la sedinta tehnica.

Regatta Callatis 2015 va fi compusa dintr-o cursa offshore, cuprinsa intre Marina Eforie si un reper aflat in zona de sud a litoralului romanesc, precum si doua curse inshore, in largul Marinei Eforie, din localitatea Eforie Nord. Startul primei curse se va da sambata, 29 august 2015, in jurul orei 11.00. Prima zi de competiție se va incheia cu o petrecere in Marina Eforie, un prilej de socializare a concurentilor, dar si de relaxare si distractie. Cursele inshore din cadrul Regattei Callatis 2015 vor avea loc pe 30 august, iar probele se vor desfasura in zona Marinei Eforie. Concurentii vor avea astfel posibilitatea sa isi completeze punctajul necesar in departajarea finala.

Astfel, in perioada 28 - 30 august 2015, echipajele care au concurat la cele doua clase: Racer si Cruiser, se vor intrece pentru un loc cat mai bun in clasament. Pana in prezent, primele trei locuri sunt ocupate de echipajele: Simina (locul 1), Incognito (locul 2) si Life (locul 3) la clasa Racer si Bomvi (locul 1), Esperanza (locul 2) si Mac One (locul 3) la clasa Cruiser.

La finalul celor trei zile dedicate competitiei sportive vor fi desemnati castigatorii Regattei Callatis 2015, castigatorii Trofeului Black Sea Sailing, editia a IV-a, dar vom afla si cine sunt marii castigatori ai Romania Cup 2015 la yachting.

 Important

 Jurnalistii care doresc sa asiste la eveniment pot confirma participarea pe adresele de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 *Pentru detalii si informatii suplimentare ne puteti contacta la numerele de telefon:

+4 0785 282 018 – Loredana Panait, Marina Eforie

+4 0728 199 287 – Magdalena Ion, reprezentant Asociatia Black Sea Sailing

Contact

Nu ezita sa ne contactezi:

 0785 282 018

office@marinaeforie.ro