Sesiunea de practică a constat în trei zile de aventuri pe mare. Cursanţii au avut astfel ocazia de a trăi pe viu experienţa unei zile pe mare, de a se orienta şi de a învăţa manevrele ce se pot face la bordul unui velier astfel încât echipajul şi toţi oamenii de la bord să fie în deplină siguranţă.

Cursanţii au fost deosebit de entuziasmaţi şi au avut parte atât de mare liniştită cât şi de valuri, fiind astfel puşi în situaţia de a lucra ca o echipă în condiţii meteo deosebite. Participanţii la această sesiune de cursuri practice au avut ocazia să înveţe pornirea de la cheu, acostările cu pupa sau manevrele de intrare şi ieşire în/din portul Marina Eforie precum şi ancorarea. De asemenea, zilele de practică au cuprins exerciţii de ridicare, coborâre şi asigurare a velelor, mersul în volte. După cele trei zile de practică participanţii pot spune că şi-au însuşit modalitatea de efectuare a tuturor manevrelor necesare pentur a putea conduce o ambarcaţiune de agrement cu vele în deplină siguranţă.

“Dacă ar fi să rezum cele trei zile aş zice atât: excelent!”, a fost reacţia unui dintre cursanţi la finalul sesiunii practice de sailing.

“Au fost trei zile extraordinare, cu siguranţă vom păstra legătura şi vom mai veni să navigăm împreună”, ne-a spus una dintre cursante.

Astfel, în cadrul acestor cursuri, în partea teoretică participanţii şi-au însuşit cunoştinţele necesare conducerii unei ambarcaţiuni de agrement cu vele şi au învăţat cum să fie o echipă şi să lucreze împreună, dar şi să se bucure împreună de zilele pe mare.

Iar după bucuria întâlnirii cu marea, cursanţii s-au reîntors acasă nu doar cu mai multe cunoştinţe şi cu experienţă în conducerea ambarcaţiunii cu vele, dar şi cu noi prieteni.

*Ca urmare a absolvirii acestor cursuri, participanţii vor putea susţine un examen la Căpitănia din teritoriu. În urma acestui examen, cursanţii pot obţine permisul de conducător de ambarcaţiuni de agrement. Aceste permise sunt recunsocute internaţional.

Eliberarea Certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement se face de către Autoritatea Navală Română.

 

Contact

Nu ezita sa ne contactezi:

 0785 282 018

office@marinaeforie.ro